Velge nytt lån

Hvis du står på trappen til å søke om et eller annet lån fordi du i en periode behøver litt ekstra penger, bør du sjekke ut de forskjellige forbrukslånene som ligger tilgjengelig ute på markedet.

Å låne penger kan være en komplisert prosess, men for å gjøre denne prosessen litt enklere finnes det flere oversiktelige nettsteder som gir greie oversikter over forbrukslån med informasjon om rentesatser, aldersgrenser, kostnader og andre ting du kan ha bruk for når du vurderer de ulike bankenes tilbud.

En måte å gjøre det på er selvsagt et personlig fremmøte i banken din, men da får du ikke flere tilbydere du kan sammenligne betingelsene til. Bare for eksempel på boliglån i dag, skiller det flere prosenter på rentene til de ulike bankene.

Seljord Sparebank tilbyr for eksempel et boliglån med en effektiv rente på 3, 05 % som  i dag er billigst i landet, mens Vegårshei Sparebank tilbyr det samme lånet men da til 5, 15 % effektiv rente. Noe av de samme slingringsmonnene har også bankene når det kommer til forbrukslån.

Det anbefales derfor å benytte seg av sammenlignings-tjenester hvor du kan vurdere forskjellige forbrukslån, for å finne det som passer best for deg. Men lån ikke mer enn hva din økonomi tillater.
Copyright © Lån av penger