Kan man få forbrukslån uten norsk statsborgerskap?

Når man søker om et forbrukslån er det mange vilkår som skal oppfylles før man får en søknad godkjent. I de fleste tilfeller går det på at man skal ha en jobb eller inntekt fra for eksempel pensjon, man skal ikke ha noen betalingsanmerkninger, være over en viss alder etc. Men går det ann å få et forbrukslån hvis man ikke er norsk statsborger?

Mange tilbydere av forbrukslån krever at man skal være norsk statsborger og at man har bodd i Norge minst i de tre seneste årene, for at de skal vurdere søknaden om lån. Dette gjelder trolig for å begrense risikoen som automatisk følger med når man låner ut penger, og trolig også basert på erfaring. Det man frykter, er trolig at noen skal ta opp et lån med maksbeløp av hva man kan få (oftest 350.000 kroner), for deretter å reise fra Norge uten å gjøre opp for seg.

På den annen side er det mange som er utenlandske statsborgere og som har bodd i Norge i mange år, som trolig aldri kommer til å flytte ut av landet. Men de skal vel ikke være nødt til å søke om norsk statsborgerskap før de søker om et forbrukslån? Nå er det jo faktisk noen utlånere som tilbyr lån uten sikkerhet til personer uten norsk statsborgerskap, men ofte så har de en grense på at man skal ha bodd i landet i tre år, noe som i og for seg er greit nok.

Så noen muligheter finnes det som utlending hvis man vil ta opp lån, men ikke i alle banker. Les betingelsene som står på nettsidene til långiverene, og se der hva som kreves for å få godkjent lånet. Hvis en långiver kun låner ut til norske statsborgere, gå videre til neste. I dag så finnes det ganske mange långivere i markedet, som tilbyr forbrukslån uten sikkerhet.
Copyright © Lån av penger