Hvilket lån er det billigste?

Det er mange som tar opp forbrukslån i Norge, men har vi egentlig oversikten over hvilke lån det lønner seg å søke om i forhold til andre?

En ting er sikkert når man søker om et forbrukslån eller en finansiering i dag, man gjør det fordi man har et behov for penger. Og hva skulle vel da være mer naturlig enn å prøve å få tak i den billigste formen for finansiering? Desverre så har det seg slik at mange tar opp slike lån på impuls, og har dermed kanskje ikke sjekket nøye nok hvilke tilbud som finnes på markedet. Kanskje er det iveren etter raske penger som tar overhånd, kanskje er det som ved mange andre varekjøp hvor man ikke sjekker alle markedets tilbud, eller så er det annonsene og reklamene som er proft laget? Uansett hva som egentlig er tilfellet, så er det mange som går glipp av flere løsninger som er billigere enn hva man ender opp med.

Så hvordan bør man da gå fram for å finne det billigste lånet? En litt tidkrevende og kjedelig metode er å sende inn søknader til mange forskjellige selskap samtidig. Dette er som sagt litt tidkrevende, men da får man alle fakata på bordet før man velger hvilken utlåner man skal velge. Det er mange som ikke er klar over denne muligheten, sikkert fordi de tror at lånesøknader er bindene for begge parter. Men faktum er det at når din søknad er innvilget kan du selv velge om du vil ha pengene overført eller ikke. Dermed har du muligheten til å sammenligne vilkår og betingelser fra flere tilbydere, for i sluttenden å selvsagt velge det selskapet som gir deg de beste betingelsene. Hvis vi tar utgangspunkt i et forbrukslån på 250.000 kroner, med en nedbetalingstid på 12 år, blir det fort store forskjeller hvis renten varierer med noen prosent.

En annen fordel med denne metoden er nemlig at i annonser for forbrukslån så står det som oftest et eksempel basert på en gjennomsnittelig effektiv rente. Denne er gjerne satt til 16-17 %, men i virkeligheten varierer rentene fra så lavt som rundt 10 % til så høyt som over 20 %. Det endelige svaret på hvilken rente som tilbys får du ikke før lånetilbudet blir oversendt deg etter at søknaden er godkjent.

En annen ting kan også være at folk som søker om forbrukslån har hastverk med å få tak i pengene. Så når man først har fått en søknad godkjent er det egentlig om å gjøre å få ført inn de pengene på konto med det samme. En fin ting med dette er kanskje den nye lovgivningen hvor man ikke lenger har muligheten til å reklamere med at du får tak i pengene raskt. For når du låner kanskje så mye som 350.000 bør det i og for seg være en veloverveid avgjørelse.

Så tilbake til starten. Har vi egentlig en oversikt over hvor det lønner seg å låne? Egentlig ikke, men det er mulig å skaffe seg en slik oversikt bare med litt jobb. Ønsker du å lese mer om økonomi, finans og lån, så besøk gjerne en blogg som heter Låne Info, der finner du mye nyttigt om lån.
Copyright © Lån av penger