Lån av penger uten sikkerhet

Det finnes flere måter man kan låne penger på, og den enkleste og i hvert fall den raskeste måten og skaffe seg en kjapp og grei finansiering på, er å søke om et lån uten sikkerhet eller forbrukslån som mange kaller denne låneformen for. Dette betyr enkelt og greit at man låner et beløp som gjerne ligger på mellom 10.000 og 350.000 kroner, og stiller ingen sikkerhet for banken som banken kan ta beslag i, hvis lånet ikke blir betalt.

Eksempler på ting man tar opp slike usikrede lån til er ferieturer og generelt forbruk, oppussing av hus og leiligheter, nedbetaling av dyre former for gjeld, for eksempel med kredittkortgjeld, eller kanskje til og med noe helt annet. De fleste banker og finansieringsselskaper som tilbyr forbrukslån, spør nesten aldri hva pengene skal gå til, så man kan i prinsippet låne penger til hva man skulle ønske.

Det kreves et par ting for å få godkjent slike lån, og det er ofte at man er i arbeid med en sikker inntekt, at man er norsk statsborger eller i hvert fall har bodd i Norge de tre siste årene, at man har fylt 25 år og at man ikke har noen aktive inkassosaker eller andre betalingsanmerkninger. Har man alt dette på plass er de fleste banker mer enn villige til å gi finansiering.

Husk bare på at renten på slike usikrede forbrukslån er en god del høyere enn hva som er tilfellet når det gjelder lån med sikkerhet, hvor man tar pant i en gjenstand som en bil eller en bolig. Da kan nemlig banken ta beslag i gjenstanden om lånet ikke betales og sikkerheten er da mye høyere for banken, og risikoen mye mindre.
Copyright © Lån av penger