Det lønner seg å refinansiere

Hvis du har gjeld fra kredittkort eller andre typer av lån uten sikkerhet, vil det lønne seg stort å refinansiere denne gjelden. Mange fortsetter bare av gammel vane å betale inn penger der hvor de opprettet lånet, uten å sjekke hvilke andre muligheter som finnes i markedet. Men faktum er at det er veldig enkelt å spare ganske mye penger bare ved å sende inn en rask søknad om refinansiering.

Har du for eksempel 100.000 kroner i gjeld på et par kreditkort, noe som ikke er så veldig uvanlig, så har du også sikkert en rente på over 20 % og ofte enda mere. Ved å søke om en refinansiering er det da mulig å spare så mye som 8.000 kroner i året bare i renter og gebyrer, noe som er ganske mye penger ikke sant?

Det du skal gjøre er å søke om et refinansieringslån som du benytter til å betale ut kredittkortene. Når du søker om et slikt lån, får du et uforpliktende tilbud med en effektiv rente basert på din alder, inntekt, totale gjeld etc. De laveste rentenivåene i Norge for lån uten sikkerhet som benyttes til refinansiering ligger i dag rundt 8 %, mens nesten ingen kredittkort har en rente på under 20 %. Renten på refinansieringen fastsettes individuelt, men til og med med gjennomsnittsrenten på rundt 14 % er det fortsatt omtrent 4.000 kroner besparelse i året basert på overnevnte eksempel (litt avhengig av nedbetalingstiden).

Det finnes flere banker og finansagenter i Norge som tilbyr å låne ut penger som skal benyttes til refinansiering, og det fine er at det er helt uforpliktende å sende inn en søknad. Det tar ikke mere enn noen minutter å fylle ut de nødvendige opplysninger, og dermed får du et lånetilbud du kan velge å akseptere eller ikke. I verste fall så sparer du ikke all verdens på å benytte deg av tilbudet, men da kan du jo tross alt takke nei.

Desverre er det alt for mange som bare lar det skure og gå, og ender opp med å betale titusenvis av kroner for mye i renter og gebyrer. Så søk heller om en refinansiering av dine kredittkort og smålån i dag, det vil absolutt lønne seg for deg.
Copyright © Lån av penger